‘omdenken’ past bij mijn leven. De afgelopen decennia heb ik door levensgebeurtenissen geleerd dat een positieve houding ten aanzien van een negatieve gebeurtenis, kan leiden tot verrijking . Door ‘omdenken’ ben ik geworden wie ik ben.

Sylvia Simons

Hobéon SKO Gecertificeerd en SRA geregistreerd arbeidsdeskundige

Wie ben ik ?

Ik ben Sylvia Simons, geboren in Geleen. Na mijn studie bedrijfskunde aan HTS de Maere in Enschede heb ik in verschillende branches gewerkt in diverse (leidinggevende) functies en als zelfstandig ondernemer. Opgegroeid met het mooie vak van arbeidsdeskundige. Vader Theo Simons  heeft zijn 30 jaar ervaring als arbeidsdeskundige bij UWV en voorlopers op mij overgebracht en zo de liefde voor het vak laten ontstaan. In 2007 ben ik gestart in zijn bedrijf en zo is mijn liefde voor het vak intenser geworden. Gestart met begeleidingstrajecten 2e spoor. Ik genoot van het samenwerken met de mens in relatie tot werk en inkomen, ging mij steeds verder verdiepen in de materie. Met mijn vader als mentor heb ik veel geleerd in de jaren dat wij samenwerkten. In 2011 ben ik gestart met de opleiding tot arbeidsdeskundige, in 2012 succesvol afgerond. Ik heb vele vlieguren gemaakt onder de vleugels van een ervaren arbeidsdeskundige.

In 2016 is mijn mentor wegens ziekte met pensioen gegaan op 73 jarige leeftijd en heb ik het bedrijf overgenomen. Ondanks zijn ziekte kon ik nog altijd bij hem terecht voor advies. In 2018 hebben we afscheid van hem moeten nemen, ik ben dankbaar voor alle kennis die hij heeft overgedragen. Ik heb de kracht gevonden het bedrijf voort te zetten en het eigen netwerk verder uit te bouwen. Ik werk samen met diverse disciplines en partners in het werkveld van re-integratie. Ik adviseer bedrijven en particulieren bij vraagstukken ten aanzien van re-integratie.