Wie zijn wij ?

Simons Arbeidsdeskundigen bestaat sinds 2006 maar heeft ruim 30 jaar arbeidsdeskundige ervaring.  Sinds juli 2012 versterkt de 2e generatie het bedrijf.

 

wie zijn wijOprichter Theo Simons heeft van 1979 tot en met 2005 gewerkt als arbeidsdeskundige, districtsarbeidsdeskundige en stafarbeidsdeskundige bij de voorlopers van UWV (Gemeenschappelijke Medische Dienst in Heerlen en Maastricht, Gemeenschappelijk Administratie Kantoor te Maastricht).

 

 

 

 

wij zijn wij

Dochter Sylvia Simons beschikt over een rijk arbeidsverleden in diverse branches en kijkt al jaren mee over de schouder van haar ervaren vader. Opgegroeid met dit mooie beroep. In 2009 begonnen met het ondersteunen in trajecten 2e spoor.

Zo is de liefde voor het vak ontstaan, in 2011 gestart met de opleiding tot arbeidsdeskundige en operationeel actief binnen Simons Arbeidsdeskundigen sinds 2012. Inmiddels geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige.

 

 

 

Onze werkwijze:
In ons werk proberen we de mens kant van het arbeidsdeskundig vak te benadrukken, een onderscheidende factor die ons toegankelijk en laagdrempelig  maakt. Als kennisdeskundigen op het gebied van mens, werk en inkomen richten wij ons op de balans van de mens in werk en zijn omgeving. Verzuim is een gedrag en gedrag is te beïnvloeden. Door te praten over mogelijkheden laat je de werknemer blijken dat je hem serieus neemt. Mensen de kans geven om terug te keren in het arbeidsproces levert vaak een belangrijke bijdrage aan de zingeving van hun leven. Wij proberen werknemers in mogelijkheden te laten denken in plaats van in beperkingen.